2012. április 20., péntek

Változtass, hogy változhass!

Aki úgy gondolja, hogy Neki nem kell változtatnia, mert szuper élete van és semmire sincs már szüksége, az ne olvassa el az alábbiakat!
Akik viszont úgy érzik, hogy keresnek valami kiutat a jelenlegi helyzetükből, bármilyen oknál fogva, csak nem tudják merre is lépjenek azokat kérem, vessenek egy pillantást az alábbi bejegyzésre, és gondolják végig az itt leírtakat! Csak pár perc az egész, ennyit talán megér......

Arra gondoltam, hogy megpróbálom eloszlatni azt a tévhitet, ami ma körüllengi az ún. hálózatos üzlet fogalmát. Tudom, hogy voltak/vannak nem korrekt üzletek, de vannak ilyen munkahelyek is. Azt is tudom, hogy mindenki azt hiszi, hogy az ilyen hálózatokban az a lényeg, hogy nulla munka mellett sok pénz jön.... Azt gondolom, hogy meg kell érteni mi is a network marketing, melyek azok az indokok, amelyek alapján érdemes legalább elgondolkodni azon, hogy belevágjon-e az ember fia/lánya egy ilyen vállalkozásba.
Hát nézzük!
A kapcsolati marketing egyik tömör megfogalmazása:
Kevés anyagi ráfordítással - a jelenlegi munkahely megtartása mellett - elkezdhető, otthonról végezhető tevékenység, amely az átlagemberek számára is kiemelkedő jövedelemszerzési lehetőséget teremt, a régóta dédelgetett vágyaik megvalósítására. (Egy kedves üzlettársam Dobrai Zita után szabadon)
Na most ezt nézzük egy kicsit részletesebben:


1. Extra jövedelem megszerzése.
(mert kifizetetlen számláid, adósságod, hiteleid vannak, nincs megtakarításod, egy kereső van a családban, alacsony a nyugdíjad)

2. Pénzügyi biztonság, szabadság elérése
(lét és munkahelyi bizonytalanságban érzed magad)

3. Saját vállalkozás alapítása (munkahelyeden szűk látókörű és rugalmatlan a vezetés, nem kérik ki a véleményed, nincs ráhatásod a dolgokra)

4. Több szabadidő a családra, hobbira esetleg beutaznád a világot (hosszú a munkaidőd, sok a túlóra, kettő vagy több munkahelyen dolgozol)

5. Egyéni fejlődés igénye (nincs előrelépési lehetőséged, munkahelyed nem támogatja továbbtanulásod, nincs pénzed és időd tovább tanulni, túl hosszadalmas az átképzés)

6. Mások segítésének igénye. Sokszor egy jó információ átadása is sokat segíthet!

7. Új emberek megismerésének lehetősége.
Kilépés a 4 fal közül, bezártság helyett ismerkedés , bizalom és nyitás más emberek felé.

8. Korai nyugdíjba vonulás lehetősége.
Ne csak megéld a 60. évet hanem élvezni is tud még sokáig az életet! 



Ezek teljesen hétköznapi dolgok, semmi extra. Szerte a világon egy elfogadott munkavégzés a direkt értékesítés rendszere, csak nálunk akadozik még.  Én magam is nehezen barátkoztam meg vele. A szerencsém talán az volt, hogy egy olyan lehetőséggel találtam magam szemben, amely önmagában is felkeltette az érdeklődésemet, és akkor még bele se gondoltam, hogy mi is az a network marketing. Annyit tudtam, hogy internet-számítógép-otthonról végezhető, nem kell házalni.... Ennyi nekem elég is volt. A többi - ami azóta kiderült - az már csak a "hab a tortán"! (Mellesleg ez az a fajta üzlet, ahol jobb, ha előbb belépsz, aztán kezdesz el gondolkodni!!)

Azt javaslom gondolkodj el azon, amit fent írtam. Azt gondolom, hogy a jelen helyzetben nem lehet arra várni, hogy mások oldják meg a saját problémáinkat, saját magunknak kell lépni. Tedd meg az első lépéseket... ismerkedj a lehetőségekkel, nézz körül... és  változtass, hogy változhass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése